30 Jun 2009   |     admin   |     1 Malaysia, Government   |     ,

Logo 1 Malaysia & Corporate ID



Updated 4 March 2010
1 Malaysia 
logo for Corporate Identity. This is the official 1 Malaysia logo ai versions by the government to be used for your company. The image above are the sample for you. Simply apply your company logo / corporate image into the ‘1 shape’ and remain the Malaysia name, thats all.Here is the vector version (illustrator file) of :

For more vector logo category, look at right sidebar list of Logo Category..

Credit & thanks to

  • miss Haida from PLUS for the 1 Malaysia Corporate ID..
  • nInE fInGeRs for the 1 Malaysia Flag..









11 Comments

  1. Peeps says:

    bro,

    1 malaysia logo official link is missing..

  2. vectorism says:

    links updated..
    for every broken links pls read FAQ 'Cannot Download' at bottom page first.. tq.

  3. shzr ashary says:

    sesiapa tahu, logo 1malaysia guna font apa?? adakah bentuk 1 & tulisan Malaysia dibawahnya menggunakan font type yg sama??

  4. yigi yamani says:

    a’ah… ada sesiapa tahu tak logo 1malaysia guna font apa?? adakah bentuk 1 & tulisan Malaysia dibawahnya menggunakan font type yg sama?? Adakah Logo Merdeka ke 53 guna font yang sama juga? Terima kasih.

  5. 1color says:

    ada 1 color version bagi logo ni ke?

  6. kenny says:

    Adakah, 1 Malaysia logo, boleh digunakan salinan (copyright)secara percuma untuk membuat, car sticker, buku mark, badges di pakai dibaju koler tanpa meminta kebenaran dari mana mana pihak berkuasa? Saya ingin membuat 1 malaysia logo dengan mengubah sedikit gambar didalam untuk membuat printing ke T-shirt baju?? Dari mana pihak berkuasa jika hendak mendapat kebenaran? Terima kasih.

    • admin says:

      hi kenny..
      setahu saya logo 1 Malaysia boleh digunakan utk tujuan spt yg anda sebutkan tu..
      logo 1 M’sia hanyalah utk menunjukkan sifat patriotik kpd negara..
      boleh ubah gambar dlm, tapi kekalkan text ‘Malaysia’ (spt pihak korporat buat).

      1 Malaysia adalah ilham PM (Najib Tun Razak), utk rakyat (kita) guna

  7. Darsani says:

    Sesiapa boleh tolong email Logo 1 Malaysia Vectors pls URGENT! TQ kindly. Logo 1 Malaysia kat atas ni tak boleh download, entah ape masalahnya.

    my mail: darsani66@gmail.com

    • admin says:

      download test = ok.. takde masalah pon.. boleh jer..

      statistic:
      sehingga tarikh hari ini, file logo vector 1 Malaysia tu telah di download sebanyak 3,575 pada tahun ini (2012) sahaja..

  8. kodo says:

    Sungguh baku kalian semua muahahaha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.