17 Mar 2010   |     admin   |     School   |    

Logo Schools & PreSchools



Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Kajang

update 4 September 2011
Schools & PreSchools vector logo, emblem separated from Logo University, College, Education.. some more school’s logo, probably not listing here, kindly use Search Logo box above.


Schools

 



Pre Schools

 


Higher Educations Logo see Logo University, College, Education

 

Credits & Thanks to:

  1. se7en a.k.a darkcyans for the Kadet Remaja Sek & Politeknik Kota KTggnu…
  2. Ataei Ismail for the Ins. Tadbiran Awam Negara – INTAN, TASSEK & Taska UiTM Melaka..
  3. One Naim for SK & SMK from Kulim..
  4. Datasifu for SMK Putrajaya P14..
  5. Nasir -nasyacamerawork for the SMK Puchong Jaya (A)..
  6. fqemo for Masterskill MUCH, SMK Bandar Baru Bangi, Taski ABIM..








85 Comments

  1. fqemo says:

    ade la bunyik die.. cube buat bulat sambil main Spider Solitaire.. Last skali mesti ade bunyik tu..

  2. hafiz says:

    bro boleh tak dapatkan semua logo sekolah rendah or sek menengah seluruh pahang dan kuantan..tq

  3. jaimeow says:

    mekasih bebanyak fqemo and the gang…atas respon…. dah cuba buat dah macam sifoo ajar tu… jadi lain pulak.. teks tu tidak terkeluar dari bulatan… apa pun dapat gak ilmu baru . yang saya maksudkan ialah teks tu berkeadaan dalam lengkungan seperti logo PIBGN kat atas sekali nun…. percubaan saya menggunakan “Warp Arc” hanya dapat separuh bulat je. minya maaf atas kekeliruan bahasa yang saya gunakan pada soalan terdahulu. nie… stil tak jumpa lagi.. tapi belum fade up insyaallah. itulah kiranya hamba yang lemah ini… belum boleh bunyi tada…mekasih sekali lagi.

    • palacca says:

      pembetulan ckit.. guna “type on path tool”… tekan tool ‘T’ lama ckit, pahtu kluar sub menu. ada kt situ, try………..

    • palacca says:

      try… click tool “T” sambil tekan ‘alt’… setiap kali click, dia akan BERTUKARRRRR…

      • jaimeow says:

        “Tara…” dah jadi doh..TQ Palacca & Fqemo atas kesudian meluangkan waktu mengajar diri hamba yang lemah ini.. tak ternilai rasanya.. TQ juga kepada tuan tanah… atas kewujudan blog yang bayak membentu diri ini … budi baik kalian semua semoga Allah melimpahkan kurnia khazanah di syurga dan rezeki berkat yang melimpah ruah… amin. dari kejauhan, kuantan.

        • admin says:

          oo ada bunyi “Tara..” btol laa ada bunyi 😉

          amiiin.. terima kasih atas doa mu utk kami..
          b/p: kami skadar menyampaikan sedikit ilmu & cuba mmbuat sedikit amal.. insyllh..
          sebarkan lah kebaikan tu pada yg lain..

  4. Abg Jeb says:

    Boleh dapatkan logo High School Batu Pahat.

    Terima kasih

  5. halin_othman says:

    Assalammaualaikum Tuan
    minta tolong submitkan logo SK Proton City di laman Web Tuan

    • admin says:

      w’salam.. logo SK Proton City added (kalo tak silap tuan gak yg submit dulu ni)..
      tapi file yg tuan bg dulu tu dlm RGB, tak create outline.. so file tu dulu tak dpt nak di publish..
      ok ni dah edit harap tadak masalah..

  6. hafiztri shah says:

    En/Tuan boleh dapatkan x logo sk fakeh abd samad,sokolah sains kuantan..tq

  7. saly says:

    ada logo kelan pengguna sekolah x?

  8. kiwi says:

    logo sekolah tinggi segamat please…urgent..

  9. diana says:

    assalamualaikum,

    vectorise,nk request logo sek men tan sri abdul kadir boleh tak??

  10. badangperkasa says:

    Vector Logo SMK Assunta, Petaling Jaya memang tak de kan. Dah Dua tiga kali search tak jumpa. Kalau sudi nak buat, terimakasih banyak sangat lah…

1 2 3 4 6

Leave a Reply to Azharie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.