+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Nak tukar plan telephone

  1. #1
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cool Nak tukar plan telephone

    Sudah bosan dengan plan lama saya, nak tukar plan baru, tak kisah syarikat apa .... Harap dapat cadangan dari kawan-kawan...
    Last edited by Una_Teng; 08-23-2017 at 03:48 PM.

  2. #2
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Saya boleh cadang pelan First Gold dan First Platinum, pelan ni amat bagus, Quota internet banyak dan unlimited call, SMS dan lain-lain, pergi tengok dan buat banding dengan jenama lain. Lepas tu baru buat keputusan.
    Last edited by Merun; 08-24-2017 at 11:59 AM.

  3. #3
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Telco D bagus, lebih murah daripada jenama lain, cuma kadang-kala line lambat sikit, tapi tak ganggu juga, pentingnya tak beban dompet kamu...
    Last edited by Diana_Underwood; 08-24-2017 at 12:00 PM.

  4. #4
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by Merun View Post
    Saya boleh cadang Celcom, Sekarang pelan Celcom First dia amat bagus, Quota internet banyak dan unlimited call, SMS dan lain-lain, pergi tengok dan buat banding dengan jenama lain. Lepas tu baru buat keputusan.
    Wah, byk faedah yg ditawarkan. Berapa yg perlu dibyr utk yuran langganan sebulan?

  5. #5
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by Merun View Post
    Saya boleh cadang Celcom, Sekarang pelan Celcom First dia amat bagus, Quota internet banyak dan unlimited call, SMS dan lain-lain, pergi tengok dan buat banding dengan jenama lain. Lepas tu baru buat keputusan.
    Nampaknya bagus ttp berapa gigabytes (GB) kuota internet yg ditawarkan? Apa yg akan jadi jika aku melampaui kuota internet bulanan yg ditawarkan?

  6. #6
    Junior Member mikail's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by Azlin View Post
    Nampaknya bagus ttp berapa gigabytes (GB) kuota internet yg ditawarkan? Apa yg akan jadi jika aku melampaui kuota internet bulanan yg ditawarkan?
    tengok plan yang baru tu tgh kecoh smpai offer 100gb.kalau banyak pon bukan boleh carry forward kalau tak guna.
    .aku sebulan guna xsmpai 50gb pun..

  7. #7
    Junior Member mikail's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by Una_Teng View Post
    Sudah bosan dengan plan lama saya, nak tukar plan baru, tak kisah Maxis, Celcom atau Digi.... Harap dapat cadangan dari kawan-kawan...
    plan maxis& celcom mahal..digi line lembap!umobile plan lebih murah jugak

  8. #8
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by mikail View Post
    plan maxis& celcom mahal..digi line lembap!umobile plan lebih murah jugak
    line telco u tu tak boleh pun nak guna dekat area saya! telco c dan m tu memang mahal
    Last edited by Fatinnadia; 08-25-2017 at 12:14 PM.

  9. #9
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by mikail View Post
    tengok plan yang baru tu tgh kecoh smpai offer 100gb.kalau banyak pon bukan boleh carry forward kalau tak guna.
    .aku sebulan guna xsmpai 50gb pun..
    tu la masalah! 100gb tu macam mana nak habis tu pun tak tau. share hotspot pun tak tau dapat habiskan ke tak

  10. #10
    Just Register
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Nak tukar plan telephone

    Quote Originally Posted by Merun View Post
    Saya boleh cadang Celcom, Sekarang pelan Celcom First dia amat bagus, Quota internet banyak dan unlimited call, SMS dan lain-lain, pergi tengok dan buat banding dengan jenama lain. Lepas tu baru buat keputusan.
    Bolehlah try Celcom First Gold Supreme. Hanya perlu byr RM128 sebulan untuk mendpt 25GB data untuk hari biasa, 25GB data untuk hujung minggu, panggilan telefon tanpa had, Whatsapp & Wechat tanpa had dsb. Memang berbaloi!

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts