+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: dengar muzik online ke download?

  1. #1
    Just Register
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    dengar muzik online ke download?

    nak tanya biasanya dengar muzik kat online je atau muat turun muzik tu?
    member kata kalau download tu makan byk ruang memory hp,
    lebih baik dengar kat online je.
    tapi dengar kat online data habis cepat.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    12
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    18
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    kalo nak best download laa...
    tp yg tak bestnya:
    • bila download storage cepat habis plak...
    • dan salah dari segi hukum, dosa download illegal copyright... ahahaha

    kalo u nak dgr online je setau saya u mobile ada offer unlimited music streaming...
    dia tak effect data - http://www.u.com.my/plans/data-services/music-onz

    u pakai apa line annelim...?
    saya pakai u moble monthly subscribe UMI30 (rm30) 10GB /month
    Last edited by brOken; 06-06-2017 at 04:30 PM.
    -:-

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    kalau lagu tu best, sy akan muat turun dan kadang2 sy dengar online sahaja
    banyak plan ada offer unlimited music, blh subscribe...tapi sblm bbrpa ari ,mmbr aku bagitau skrg kt xpax tu ada plan nama xpax walla kot kalau tak silap i lar , dia ckp mmg untung sbb harga murah dgn kuota byk.
    Last edited by mimamn; 06-08-2017 at 02:16 PM.

  4. #4
    Just Register
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    save lagu yg dimuat turun tu kat pendrive atau hardisk so storage x cepat habis..
    sy cadangkan supaya dengar online..
    tgk u nak subsribe plan yg ada offer unlimited music atau nak beli music walla (bayar sikit sahaja blh dengar unlimited music juga)

  5. #5
    Just Register
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    kalau nk dengar music online, jangan risau sekarang ni xpax ada music walla. tak mahal pon dan sangat puas hati malah boleh dengar apa pon.
    Last edited by cidahcomel; 06-08-2017 at 03:21 PM.

  6. #6
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    Quote Originally Posted by brOken View Post
    kalo nak best download laa...
    tp yg tak bestnya:
    • bila download storage cepat habis plak...
    • dan salah dari segi hukum, dosa download illegal copyright... ahahaha
    Hp skrg storage 64GB ++ lagu byk pun x ape lah....
    JOOX, Spotify dan semua tu legit utk download lagu....x haram jugak...

  7. #7
    Just Register
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    Quote Originally Posted by annelim View Post
    nak tanya biasanya dengar muzik kat online je atau muat turun muzik tu?
    member kata kalau download tu makan byk ruang memory hp,
    lebih baik dengar kat online je.
    tapi dengar kat online data habis cepat.
    aq dengar online je tapi makan byk data jugak lar...geram kadang2 ...
    taktau lar kenapa .... download memory abis , dengar online makan byk data ! ishh

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    Quote Originally Posted by cidahcomel View Post
    kalau nk dengar music online, jangan risau sekarang ni xpax ada sediakan music walla. tak mahal pon dan sangat puas hati malah boleh dengar apa pon.
    music walla offer kpd apps Joox,Raku dan KKbox sahaja kan??
    sy x guna apps tu so x berminat plan ni

  9. #9
    Just Register
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    Quote Originally Posted by mimamn View Post
    music walla offer kpd apps Joox,Raku dan KKbox sahaja kan??
    sy x guna apps tu so x berminat plan ni
    kwn sy pun x suka music walla kerana apps yg offer tu x sesuai dgn dia, kalau ada offer itunes dan Spotify pasti kwn sy akan beli plan ni.

  10. #10
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: dengar muzik online ke download?

    Quote Originally Posted by mimamn View Post
    music walla offer kpd apps Joox,Raku dan KKbox sahaja kan??
    sy x guna apps tu so x berminat plan ni
    Sebentar lagi mereka akan partner dgn Apple Music dan Spotify....
    Byk radio channel jugak.....
    Nampak sgt byk kat website dia...

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts