+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Korang , AC mana best ?!

  1. #1
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Korang , AC mana best ?!

    Ayah Iman nak pasang Air cond kat rumah baru tapi xtahu mana yang best la , boleh x tolong sikit bagi cadangan..Mak nak yang jimat tenaga dan adik nak yang boleh tapiskan air kotor sebab dia ada penafasan yang susah kadang kala , jenama mana yang lagi ok sikit ?!!

  2. #2
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    sekarang banyak jenama tawarkan fungsi jimat tenaga jadi bolehlah jimat elektrik , iman ada x preference jemana apa2 ?

  3. #3
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Skrg ade byk AC mempunyai feature penapis udara mahupun cepat sejuk...
    kalau awak nak wall mounted punya...
    skrg ade lagi yg aku tengok York senyap je..

  4. #4
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Bukan lah....York ni baik, tapi ade promosi skrg ni ke?
    Dengar org kat forum lain ade cakpa tentang York i jugak.
    Meraka cakap okay sekali

  5. #5
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    klaw nak fungsi penapisan udara baik , baik cari AC yang ada fungsi inverter, tu boleh tapis udara yang segar

  6. #6
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Sy guna 2 brand york n panasonic kat umah..Dua2 brand bagus tp panasonic sparepart susah sikit nak cari dan mahal berbanding york.

  7. #7
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Quote Originally Posted by Daris View Post
    Bukan lah....York ni baik, tapi ade promosi skrg ni ke?
    Dengar org kat forum lain ade cakpa tentang York i jugak.
    Meraka cakap okay sekali
    ok mcm mana? harga dia ok tak?
    berapa fungsi air-cond tu ada?
    dah lama tak dengar brand ni.

  8. #8
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Quote Originally Posted by Kamarulzaman View Post
    klaw nak fungsi penapisan udara baik , baik cari AC yang ada fungsi inverter, tu boleh tapis udara yang segar
    i dengar Inverter tu utk org yg byk pakai air-cond,
    kalau setakat 2-3 jam sehari, pakai inverter lagi tak berbaloi,
    baik beli yg biasa je.

  9. #9
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Quote Originally Posted by juniadah View Post
    ok mcm mana? harga dia ok tak?
    berapa fungsi air-cond tu ada?
    dah lama tak dengar brand ni.
    Ye...Saye jugak lama x dengar tentang brand ni.
    Tapi, review York kat forum baik...
    Saya ade tengok jenis inveter ade fungsi Hydro purifier,quiet mode dan air surround.
    Tanya kat kedai AC utk brand lain la...

  10. #10
    Just Register
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Korang , AC mana best ?!

    Yg biasa aku lihat AC bukan inverter kadar cekap tenaga 2 bintang je
    tapi yg aku lihat kat ads York bukan inverter ade 3 bintang....
    mcm lbh jimat elktrik la...

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts