+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: Celcome plan baru First plan?

  1. #21
    Vectorian
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by melindaapang View Post
    TS, kenapa xnk prepaid? kan prepaid lebih murah drpd postpaid? postpaid mahal sgt, byk org xleh afford, seperti aku. aku pakai prepaid skrg, xde ape2 masalah pun.
    Aku rasa xkira postpaid ke prepaid ke, ape je.. kini pun xde perbezaan dah.. hampir sama je benda2 yg telco bagi ni, tp masih postpaid lah yg bagi banyak data

  2. #22
    Just Register
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Mentang mentang telco sekarang dah ofer banyak data. Semua nak pomot. Huhuhuhuuhu. Sy guna Umo dengan Cel. Dua ni je sy percaya. Huhu

  3. #23
    Vectorian
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    sekarang ni celcom ada 3 jenis postpaid plan,
    1. FIRST Gold – 20GB etc RM80/month
    2. FIRST Gold Plus – 40GB etc RM98/month
    3. FIRST Platinum – 60GB etc RM150/month

  4. #24
    Vectorian
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    lagipun line celcom pun stable, xmacam line telco lain kadang boleh guna kadang xboleh guna
    celcom sekarang lagi ada 4G di merata tempat
    you boleh cuba guna celcokm plan sebab xde kontrak tau

  5. #25
    Just Register
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by johnweak View Post
    sebab tu la kalau pakai topup, aku belanja hampir rm 100++ jugak better aku pakai postpaid je.. nasib baik la celcom ade buat promo plan baru dorg so, save siket aku pakai first gold plus rm 98 dapat 40gb tapi ade offer lain2 jugak.. mcm cth aku pakai, aku dapat unlimited calls utk semua network, free yonder music lagi.. kalau sestgh telco, cume dpt unlimited calls kalau sama telco.. rugiiii
    Hahahahahahaha, sy guna dua telco. Umobile utk data sy. Sbb mmg dr belaja gna umobile. Syg nak tukar. Payment pun okay lg.
    Data tkdo masalah.
    Celcom utk phone call dengan sms. Hohohoho

  6. #26
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by utajahhajar View Post
    Hahahahahahaha, sy guna dua telco. Umobile utk data sy. Sbb mmg dr belaja gna umobile. Syg nak tukar. Payment pun okay lg.
    Data tkdo masalah.
    Celcom utk phone call dengan sms. Hohohoho
    Aku pakai Celcom sbb yg lain mmg xleh pakai, langsung xde line. mampos betol!
    Telco M xde masalah tp harganya mahal sgt, aku kena jimat kos.
    Oleh itu, aku pilih Celcom. at least Celcom x mahal sgt, aku masih blh afford. haha

  7. #27
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by fatthippo View Post
    lagipun line celcom pun stable, xmacam line telco lain kadang boleh guna kadang xboleh guna
    celcom sekarang lagi ada 4G di merata tempat
    you boleh cuba guna celcokm plan sebab xde kontrak tau
    aritu aku dpt msg dr Celcom tentang kes upgrade. sistem akan automatik upgrade pelan yg kita pakai skrg ke pelan yg baharu.. ko dpt msg tu tak? sesiapa yg tengah pakai platinum pelan tu untang la! sbb platinum upgrade ke 60gb data, syok betol!

  8. #28
    Member heppu's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by dreschan View Post
    Aku rasa xkira postpaid ke prepaid ke, ape je.. kini pun xde perbezaan dah.. hampir sama je benda2 yg telco bagi ni, tp masih postpaid lah yg bagi banyak data
    mane boleh x de beza.. cuba pikir bali, prepaid expired date dia terhad ko tau x? so, abes kena topup do mesti byk
    kluar duit.. kalau pkai postpaid, ko boleh jimat byk tau.. lagi pun ape gunanye celcom postpaid plan buat promo..
    kalau nak tau, celcom je yg offer data paling byk and murah.. cube la tnye telco lain, x kan dapat

  9. #29
    Member heppu's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by bazaoyu View Post
    aritu aku dpt msg dr Celcom tentang kes upgrade. sistem akan automatik upgrade pelan yg kita pakai skrg ke pelan yg baharu.. ko dpt msg tu tak? sesiapa yg tengah pakai platinum pelan tu untang la! sbb platinum upgrade ke 60gb data, syok betol!
    Aku pakai plan first gold plus.. bile member aku ckap yg platinum lagi syok sebab dapat free access itflix, aku rase mcm rugi plak x pakai.. ye la 60GB rasenye aku x dapat la nak abes kan sebulan.. hehehe.. aku punye takat yonder music je free.. kan best kalau 1 plan, sume dapat hahahaha
    Last edited by heppu; 11-23-2016 at 03:28 PM.

  10. #30
    Member heppu's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by utajahhajar View Post
    Hahahahahahaha, sy guna dua telco. Umobile utk data sy. Sbb mmg dr belaja gna umobile. Syg nak tukar. Payment pun okay lg.
    Data tkdo masalah.
    Celcom utk phone call dengan sms. Hohohoho
    rugi jugak sebenarnye sebab setau aku boleh remain no yg sama tapi pakai postpaid plan celcom ni..
    dah la tgh murah skrg, lpas tu data byk.. boleh pakai puas2.. line senang dapat 4G kat mane2 pun dapat..
    unlimited call ke semua ntwork tau.. so, kalau dah guna celcom utk sms dgn call, ape salahnye ko sign up ke plan nie.. lagipun UM nie coverage dia terhad.. luar dari lembah klang, mmg susah! kalau nak snang, pakai je first gold RM 80 dapat 20GB.. tu yg paling murah
    Last edited by heppu; 11-23-2016 at 03:31 PM.

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts