+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Infografik : Rekaan Logo NIKE

  1. #1
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39

    Infografik : Rekaan Logo NIKE

    Selalunya korang tgk infografik dalam bahasa inggeris kan.. kali ni mari tgk dalam bahasa melayu pulak..



    Last edited by creativcolor; 03-02-2012 at 12:21 AM.

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  2. The Following 6 Users Say Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    asrie (03-02-2012), fqemo (03-02-2012), KuRtAzuandy (03-05-2012), Palacca (03-03-2012), shafique (03-04-2012), vectorism (03-02-2012)

  3. #2
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    6
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    204
    Uploads
    239

    Re: Infografik : Rekaan Logo NIKE

    nice infografik cc..

    skit tambahan kalo boleh aku nak komen.. kalo buleh laa huhu..
    • biasa dekat bawah skali (footer) org letak sumber maklumat data / research info (i.e. wiki, nike inc., dll)
    • logo anda (pereka infografik) juga kat footer, diseparatekan dari kawasan data / design
    • kat bullet list - 4 list bintang tu dah mcm logo 'converse'.. mungkin mengganggu brand Nike..
    apa pon tahniah atas penghasilan.. kipidappp ; )
    .
    | | | |

  4. The Following 2 Users Say Thank You to vectorism For This Useful Post:

    fqemo (03-02-2012), KuRtAzuandy (03-05-2012)

  5. #3
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39

    Re: Infografik : Rekaan Logo NIKE

    tq TT.. thanks for the comments... akan diperbaiki lagi.. biasala baru first time buat..
    tadi mmg nak letak link resource.. tapi dah tatau mana satu page yang aku pakai.. byk sgt page yg aku bukak untuk research tadi...
    tq sebab ingatkan pasal bullet converse tu.. terlepas pandang disitu.. tak terfikir plak tadi..

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  6. #4
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16

    Re: Infografik : Rekaan Logo NIKE

    hehe..nice done bradeh..

    tak tau plak aku pasal pompuan design logo ni..
    sbb yg aku dgar la (aku sendiri xtau kewujudan ni),
    menceritakan tentang seorg guru sukan amerika..
    bila mane, beliau melukis tanda brand nike ni, tanda right tu kat kasut pelari sukan skolah die..
    motif tanda tu, sbb utk meyakinkan pelari tersebut supaya 'yes, u will make it' lebih kurang..

    aku pun tak tau asal penciptaan logo NIKE ni..

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts