+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Tag urusetia

  1. #1
    Member mrsyaz's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Di atas muka bumi milik Allah s.w.t
    Posts
    21
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    0
    Thanked 22 Times in 4 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Cool Tag urusetia

    hehehe,,saje jer post design yg x seberapa nie..thnk to bakemonster & vectorism..sbb tolong bg link cr logo 1 malaysia 1 bn n 1 umno..huhuhu
    Attached Images Attached Images

  2. The Following 7 Users Say Thank You to mrsyaz For This Useful Post:

    asrie (10-31-2011), creativcolor (11-01-2011), fqemo (10-30-2011), KuRtAzuandy (10-29-2011), shafique (10-30-2011), untapasir (10-29-2011), vectorism (10-29-2011)

  3. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    7
    Thanks
    4
    Thanked 20 Times in 4 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    cantik tu design.. suka tengok..

  4. #3
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Simple dan menarik. Menepati tema dan citarasa. Ceewahhh... banyak tgk Masterchef MAlaysia aku nie.
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  5. The Following User Says Thank You to shafique For This Useful Post:

    vectorism (05-20-2017)

  6. #4
    bakemonster's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tanjong Malim
    Posts
    241
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    312
    Thanked 168 Times in 83 Posts
    Downloads
    22
    Uploads
    117
    err.. cam ada yg kurang la.. design tu macam tak kena dengan konsep "BULAN AGENSI KERAJAAN" je.. tak nampak formal. Biasanya kan, tag urusetia untuk majlis berkaitan agensi kerajaan ada tema tertentu, n design akan ikut tema tersebut, serta mementingkan formaliti & frofessionalisme.

    tips : cuba google design tag urusetia yang berkaitan kerajaan, tengok macammana design diorang.. anyway, good work.
    Founder of Pengata Berkata Kata blog
    Refining With Training

  7. #5
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16
    Quote Originally Posted by bakemonster View Post
    err.. cam ada yg kurang la.. design tu macam tak kena dengan konsep "BULAN AGENSI KERAJAAN" je.. tak nampak formal. Biasanya kan, tag urusetia untuk majlis berkaitan agensi kerajaan ada tema tertentu, n design akan ikut tema tersebut, serta mementingkan formaliti & frofessionalisme.

    tips : cuba google design tag urusetia yang berkaitan kerajaan, tengok macammana design diorang.. anyway, good work.
    betul tu...tp slalunye klw design mcm ni mesti utk cawangan..tp xkan cawangan ye tak?

  8. #6
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16
    Quote Originally Posted by bakemonster View Post
    err.. cam ada yg kurang la.. design tu macam tak kena dengan konsep "BULAN AGENSI KERAJAAN" je.. tak nampak formal. Biasanya kan, tag urusetia untuk majlis berkaitan agensi kerajaan ada tema tertentu, n design akan ikut tema tersebut, serta mementingkan formaliti & frofessionalisme.

    tips : cuba google design tag urusetia yang berkaitan kerajaan, tengok macammana design diorang.. anyway, good work.
    betul tu...tp slalunye klw design mcm ni mesti utk cawangan..tp xkan cawangan ye tak?

  9. #7
    bakemonster's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tanjong Malim
    Posts
    241
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    312
    Thanked 168 Times in 83 Posts
    Downloads
    22
    Uploads
    117
    kan cawangan kalau nak buat apa2 function kena mintak approve hq, so, sama je kan? still kena ikut kriteria yang ditetapkan..

    p/s : kreativiti tak terbatas kepada apa kriteria yang ditetapkan pelanggan. Kita still boleh design ikut kreativiti kita dalam masa yang sama tak lari dari kriteria atau spec yang ditetapkan pelanggan. dalam bidang design, mottonya " customer NOT always right, and sometimes they always WRONG".
    Founder of Pengata Berkata Kata blog
    Refining With Training

  10. #8
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16
    customer always URGENT..hahaha

  11. #9
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    6
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    204
    Uploads
    239
    designer - idea, konsep, tema, falsafah design, blablabla...

    businessman - tak kisah laa janji proceed, deposit, jalan, deliver, RM
    .
    | | | |

  12. The Following 4 Users Say Thank You to vectorism For This Useful Post:

    3apak (11-02-2011), bakemonster (10-31-2011), fqemo (10-31-2011), Thubat (03-10-2013)

  13. #10
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    371
    My Mood
    Sick
    Thanks
    784
    Thanked 342 Times in 183 Posts
    Downloads
    220
    Uploads
    404
    boss = f**ker!!

  14. The Following 3 Users Say Thank You to fqemo For This Useful Post:

    bakemonster (10-31-2011), Thubat (03-10-2013), vectorism (05-20-2017)

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts