+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    21
    Uploads
    0

    Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    Salam semua...

    Nak mintak pendapat tuan2 otai semua pasal Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse... aku nak beli mesin untuk kedai printing sendiri... tapi...

    Sedia maklum fuji xerox nie, dia punye kualiti memang power tapi kos dia pakai meter caj; colour rm0.60 dan b/w rm0.035 untuk A3. 5 tahun servis kontrak dengan fsma termasuk semua spare parts, toner, drum, , delivery/installation, key operator training, all mandatory retrofits termasuk labor dan servis.

    Yang salesman toshiba pulak, dia cuba counter tapi belum bagitau kos printing lagi.. tgh deal nie.. mungkin isnin depan kot aku pegi discuss dgn diaorang...

    sekarang nie tgh pening... nak invest kat fuji xerox ke toshiba? jadi ada sapa yang pernah pakai toshiba atau fuji tak? boleh kongsi experience....

    dest

  2. The Following User Says Thank You to destera For This Useful Post:

    vectorism (10-30-2012)

  3. #2
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    2
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,226
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    192
    Uploads
    209

    Re: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    w'salam..
    saya tak otai..


    Quote Originally Posted by destera View Post
    fuji xerox nie, dia punye kualiti memang power tapi kos dia pakai meter caj; colour rm0.60 dan b/w rm0.035 untuk A3.
    60sen kos color per A3 tu termasuk paper ke tak..?
    harap˛ toshiba punyer kos per A3 lebih murah lagi.. supaya dia boleh kasi pecah fuji zerox punyer monopoli.. ahaha..
    ko ada usha lain punyer brand..? konica minolta / epson /..
    .
    | | | |

  4. #3
    Just Register
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Re: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    salam semua..
    saya nak tahu juga ni...

    kalau cost pakai meter caj; colour rm0.60 dan b/w rm0.035,

    masih kena bayar bulanan untuk mesin ?

  5. #4
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    21
    Uploads
    0

    Re: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    60sen kos color per A3 tu termasuk paper ke tak..?
    harap˛ toshiba punyer kos per A3 lebih murah lagi.. supaya dia boleh kasi pecah fuji zerox punyer monopoli.. ahaha..
    ko ada usha lain punyer brand..? konica minolta / epson /..
    paper/media tak masuk. konica dh survey dah, tapi rumours (dari industry player) kata konica akan pull out diaorg punye company dari kuching (tempat aku la) sebab sales teruk sgt.. epson lak... takde support sgt utk laser printing kat sini, wide format ade la...

    Toshiba punye kualiti boleh tahan gak, tapi salesman toshiba tgh pening kepala mcm mana nak counter fuji xerox punye offer...hehe

  6. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    21
    Uploads
    0

    Re: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    Quote Originally Posted by shahizat View Post
    salam semua..
    saya nak tahu juga ni...

    kalau cost pakai meter caj; colour rm0.60 dan b/w rm0.035,

    masih kena bayar bulanan untuk mesin ?
    kalau sewa, kena bayar ikut jenis mesin. kalau beli takde lah. part yang best nyer, diaorang offer 5 years maintenance contract, kalau rosak ke hape diaorang buat tanpa caj. kiranyer, harga print .60 sen dah kira masuk dah termasuk toner... (kalau ikut hati nak je belasah yang toner compatible, tp gerenti void warrant pulak)

  7. #6
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    2
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,226
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    192
    Uploads
    209

    Re: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    Quote Originally Posted by destera View Post
    salesman toshiba tgh pening kepala mcm mana nak counter fuji xerox punye offer...hehe
    ckp kat salesman toshiba tu.. "jgn pening˛.. kasi freegift toshiba laptop ultrabook atau 1 bijik full HD 3D LED 46" TV.. sure fujixerox takleh lawan.." ahaha..
    .
    | | | |

  8. The Following User Says Thank You to vectorism For This Useful Post:

    khairulamri1234 (07-24-2013)

  9. #7
    Just Register DrAnie's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Fuji Xerox DocuCentre-IV C3373 vs Toshiba eStudio E-2540cse

    fuji xerox baik skt....company aku semua pakai fuji

  10. The Following User Says Thank You to DrAnie For This Useful Post:

    brOken (08-04-2016)

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts