+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: How To Post in Vectorise Logo

  1. #1
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    5
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    200
    Uploads
    228

    Lightbulb How To Post in Vectorise Logo

    ..
    Untuk vectorians yg telah & ingin nak Upload logo sahaja.. kepada yg hanya nak download sahaja, sila abaikan..
    Kalau anda nak logo yg telah anda Upload dalam forum ni di Publish ke main website Vectorise Logo, boleh ikut cara di bawah..



    Cara˛ Nak Post (share) di Vectorise Logo

    Anda mestilah sudah register di sana, Kalau belom sila laa register di log-in page.

    & klik 'Register'


    Sebelum membuat post / upload, sila PASTIKAN ada:
    • file logo vector - ai (rekemended), upload ke dalam Download page (kat menu atas),
      sila rujuk topik How To Upload in V.Forum & copy URL link.
    • image preview - jpeg / png.. sample utk tunjuk dlm post.. (jgn laa besar gedabak sgt, dlm 300px width ok laa)
    • some text info - utk google meng'index' (supaya mudah di 'Search')

    Di website site vectorise logo sana, klik 'Login' (top menu)..



    Masukkan username & password > Log In



    Bila dah login, anda berada dlm Dashboard, kat menu seblah kiri ada title > Post > Add New



    Dashboard page - klik kat menu kiri > Posts > Add New




    Dalam page Add New Post, sila ikut format ni:


    1. taip nama logo dlm kotak Title - masukkan full name logo (utk mudah di Search)
    2. sample image (jpg / png) URL link
    3. masukkan sedikit text info pasal logo tu (copy jer dari website logo berkenaan)
    4. taip/paste Download link address file vector yg dah diupload tadi..
    5. pilih Category˛ yg berkaitan dgn logo & Publish.

    sekiranya menepati standard di atas, kami akan aprrovekan (publish) post anda..
    post anda akan dipaparkan dalam vectorise logo front page & akan auto update dlm facebook.com/vectorise & auto send ke twitter

    --------------------------------------------------


    (optional)
    Show Avatar dlm Vectorise Logo:

    kalo nak show avatar korg yg femes tu (dlm wordpress)..
    supaya pada setiap nama korg (author) ada avatar sendiri..
    • register kat gravatar - http://en.gravatar.com/
    • klik kat link 'Get your Gravatar today'
    • pastu register laa guna emel yg sama korg login wordpress..

    nnt automatik avatar korg kluar kat mana2 blog wordpress yg ada nama korg.. tq..


    --------------------------------------------------

    kenapa logo / post anda tidak di publish..?
    • [COLOR=#a9a9a9]post tidak menepati standard - takde Download link (paling bnyk berlaku)[/URL]
    • logo yg di share tak berkaitan - spt logo syarikat sendiri (tak perlulah dishare)
    • kami tak sempat nak cek - yg ni harap bersabar
    harap maklum..

  2. The Following 9 Users Say Thank You to vectorism For This Useful Post:

    3apak (06-01-2011), asrie (12-02-2011), bakemonster (08-04-2011), creativcolor (08-04-2011), fqemo (04-20-2011), KuRtAzuandy (01-09-2011), mosumart (09-08-2013), penanot (06-19-2011), skss (03-02-2013)

  3. #2
    Member pajamada's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    20
    My Mood
    Paranoid
    Thanks
    7
    Thanked 18 Times in 8 Posts
    Downloads
    37
    Uploads
    1
    ok thanks. dah upload pun satu.huhu

  4. The Following User Says Thank You to pajamada For This Useful Post:

    vectorism (04-20-2011)

  5. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Thanks
    12
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3
    yes! berjaya!

  6. The Following User Says Thank You to penanot For This Useful Post:

    vectorism (07-16-2011)

  7. #4
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    5
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    200
    Uploads
    228
    Quote Originally Posted by pajamada View Post
    ok thanks. dah upload pun satu.huhu
    pajamada, thanks utk pelita retouched..
    aku tgk dlm wordpress admin page ko ada post Pelita 3 Retouched,
    tp ko save as draft, mungkin ko (& lain2 members) taktau nak link dari 'file yg dah di'upload' dlm forum ni..
    cume copy URL link kat address bar & paste dlm post editor sana..

    anyway aku dah publishkan.. tq & keep it up bro..

  8. #5
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    371
    My Mood
    Sick
    Thanks
    784
    Thanked 342 Times in 183 Posts
    Downloads
    216
    Uploads
    395
    aku kecik ati pelita aku kena re-touch...

  9. The Following User Says Thank You to fqemo For This Useful Post:

    vectorism (08-04-2011)

  10. #6
    bakemonster's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tanjong Malim
    Posts
    241
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    312
    Thanked 168 Times in 83 Posts
    Downloads
    16
    Uploads
    117
    Quote Originally Posted by fqemo View Post
    aku kecik ati pelita aku kena re-touch...
    entah2 aku punya pelita pon kena gak kot...
    Founder of Pengata Berkata Kata blog
    Refining With Training

  11. #7
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    5
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    200
    Uploads
    228
    Quote Originally Posted by fqemo View Post
    aku kecik ati pelita aku kena re-touch...
    ko punyer ker qemo..? haha siap ada 'Sebelum' & 'Selepas' tu

    Quote Originally Posted by bakemonster View Post
    entah2 aku punya pelita pon kena gak kot...
    lolz..

  12. #8
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    5
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    200
    Uploads
    228
    note:

    (lupa nak bgtau..)
    semua New Registered members (yg baru sahaja) di v.logo di set as 'Contributor' bukan 'Author'..
    ini utk mengelakkan masalah˛ spt yg pernah berlaku smpai site kita dispam (oleh new reg. author), diblock oleh gugel, dll..

    beza status v.logo members:
    • Subscriber - takleh post, stakat edit user profile jer.. (takde member status ni di v.logo)
    • Contributor - boleh Add New Post, tapi takleh Publish (utk kami check takut˛ spam, promo, tak releven) spt yg pernah berlaku..
    • Author - boleh Add New Post & Publish (trusted members)
    • Editor - boleh semua di atas + edit & delete semua posts & comments
    • Admin - boleh semua diatas + lain˛ lagi
    more info http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities

    ---

    welcome xwormz, status anda updated as v.logo author..
    sudah boleh post & publish..
    terima kasih atas sharing logo..
    & teruskan usaha murni anda


    ---
    update
    semua new registered member (contributor), anda boleh Add New Post..
    kami akan cek dulu post anda utk di'approve'kan
    kalo ok kami akan set anda as author & next time boleh terus publish (share)
    terima kasih..
    .
    | | | |

  13. The Following 6 Users Say Thank You to vectorism For This Useful Post:

    creativcolor (12-22-2011), fqemo (12-21-2011), KuRtAzuandy (12-21-2011), Palacca (12-21-2011), skss (03-02-2013), xwormz (12-21-2011)

  14. #9
    Senior Vectorian xwormz's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Ampang
    Posts
    64
    My Mood
    Shocked
    Thanks
    35
    Thanked 39 Times in 18 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    7
    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    note:

    welcome xwormz, status anda updated as v.logo author..
    sudah boleh post & publish..
    terima kasih atas sharing logo..
    & teruskan usaha murni anda

    ni je yg mampu ak bt utk bls budi vectorise yg byk menolong ak..
    terutama dlm mendapatkan logo sblm2 ni (terima kasih vectorise logo)..
    dpt share skit pn jadi la..

  15. The Following 2 Users Say Thank You to xwormz For This Useful Post:

    creativcolor (12-22-2011), vectorism (12-22-2011)

  16. #10
    Senior Vectorian xwormz's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Ampang
    Posts
    64
    My Mood
    Shocked
    Thanks
    35
    Thanked 39 Times in 18 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    7
    okay dah test 1..
    betul kan mcm tu..?

  17. The Following User Says Thank You to xwormz For This Useful Post:

    vectorism (12-22-2011)

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts