+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: Font jawi jenis ape ni?

  1. #11
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    soalan yang bagus... aku pun tak terfikir.. betul juga kata asrie

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  2. #12
    3apak's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    244
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    292
    Thanked 198 Times in 84 Posts
    Downloads
    64
    Uploads
    44
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    aku nak tanye, klw yasin atau mane2 buku ade jawi mane print?
    sbb aku ade nmpak org bukan islam yg jalankan mende2 ni...
    dan aku musykil..ketas yg da print jawi lebih2 dorg selambe je.........................
    yer la ini sepatutnye kene di kawal oleh pihak berwajib....kene buat aduan rakyat neh....
    APAK WAS HERE
    ~Sharing is Caring~

  3. #13
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    371
    My Mood
    Sick
    Thanks
    784
    Thanked 342 Times in 183 Posts
    Downloads
    218
    Uploads
    402
    Quote Originally Posted by 3apak View Post
    yer la ini sepatutnye kene di kawal oleh pihak berwajib....kene buat aduan rakyat neh....
    tak payah buat sebab dulu dah penah kuar cite ni.. ade satu badan sukerela yg uruskan benda2 camni, tapi tu bahagian semenyih je.. bahagian lain takde lagi...

  4. #14
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 109 Times in 40 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    1
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    aku nak tanye, klw yasin atau mane2 buku ade jawi mane print?
    sbb aku ade nmpak org bukan islam yg jalankan mende2 ni...
    dan aku musykil..ketas yg da print jawi lebih2 dorg selambe je.........................
    tu mesti job telah disub kan. sebab nak print cetakan agama ni kena special licence dari KDN, bawah akta mesin cetak. selain lesen mesin cetak KDN biasa untuk mencetak print media, cetakan agama kena ada special licence. dan lesen mesin cetak HANYA dikeluarkan utk bumiputera sahaja (100%).

    MEaning, kalau org bukan melayu yg buat tu, mesti back door punya job @ telah disubkan

    tu setau aku la...

  5. #15
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    Ni aku nak share font jawi khas bagi mereka yg rajin baca thread ni...
    download kat sini --> http://www.4shared.com/file/TdoCxnSm...abic_Jawi.html

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  6. The Following 4 Users Say Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    fqemo (06-09-2011), KuRtAzuandy (06-09-2011), Thubat (03-09-2013), vectorism (06-09-2011)

  7. #16
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    6
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    203
    Uploads
    235
    ada img sample tak cc

  8. The Following User Says Thank You to vectorism For This Useful Post:

    fqemo (06-09-2011)

  9. #17
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    ada img sample tak cc
    aaa malam ni aku buat sample

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  10. The Following User Says Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    vectorism (06-10-2011)

  11. #18
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 1 Post
    Downloads
    120
    Uploads
    0

    Re: Font jawi jenis ape ni?

    salam..tq c.color.. sy donload ye font jawi nasakh tu. terima kasih byk

  12. #19
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39

    Re: Font jawi jenis ape ni?

    wsalam nooriman... sama2... semoga dapat membantu memudahkan kerja anda...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  13. #20
    Just Register
    Join Date
    May 2012
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Re: Font jawi jenis ape ni?

    assalamualaikum wahai forumer yang bijak sana..mcm mana korang install font jawi eh..boleh bg panduan tak..mekasih.

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts