+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: 10 Fonts Pilihan untuk Majlis Perkahwinan

  1. #1
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39

    10 Fonts Pilihan untuk Majlis Perkahwinan

    Memandangkan tak lama lagi akan datang musim kahwin, mesti ada antara korang dapat job buat kad kahwin or yang berkaitan kahwin la kan... So kat sini aku listkan 10 font (pilihan aku la..) yang sesuai untuk buat design Majlis Perkahwinan..

    Top 3 Suggestions



    1) Burgues Script
    Font ini memang sesuai untuk buat Main Title..


    2) Scriptina
    Font ini banyak digunakan untuk meletak nama pengantin


    3) Freebooter Script
    Font ini macam ala-ala tulisan dalam cincin Lord of The Ring

    Other Suggestions

    4) Adore Alt
    5) Machia
    6) Avalon
    7) Mr Keningbeck
    8) Oxida Regular / Alternate
    9) Shelley Allegro BT
    10) ZapfinoExtraLT-Two

    Sekian.Terima Kasih kerana sudi membaca.
    Last edited by creativcolor; 10-03-2010 at 11:12 AM.

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  2. The Following 5 Users Say Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    3apak (11-09-2010), asrie (09-06-2012), Ataei (11-06-2010), shafique (08-13-2011), vectorism (10-08-2010)

  3. #2
    Vectorian
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    47
    My Mood
    Bored
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    sy sgt suke yg nie chopin script
    klu wt banting perkahwinan..
    slalu gak gune font nie

  4. #3
    3apak's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    244
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    292
    Thanked 198 Times in 84 Posts
    Downloads
    64
    Uploads
    44
    Tq for the info.....font Scriptina sangat popular skang neh....
    APAK WAS HERE
    ~Sharing is Caring~

  5. #4
    Vectorian
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    47
    My Mood
    Bored
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by 3apak View Post
    Tq for the info.....font Scriptina sangat popular skang neh....
    yup....tp dia pnye font kurus sgt....

  6. #5
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    apak.. chopin pun cun gak... nanti nak try la design banner kawin guna font tu

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  7. #6
    Vectorian
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    47
    My Mood
    Bored
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    apak.. chopin pun cun gak... nanti nak try la design banner kawin guna font tu
    gud2
    nnti klu ade font yg lain bley xshare lgi?...

  8. #7
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    boleh2.. ada banyak lagi yg smart.. tapi bergantung pada tema design jugak... font times new roman pun cun gak kalau wat kad kawin..

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  9. #8
    Moderator Ataei's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Seri Kembangan/Uganda Selatan
    Posts
    51
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    70
    Thanked 33 Times in 15 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    15
    Quote Originally Posted by 3apak View Post
    Tq for the info.....font Scriptina sangat popular skang neh....
    Sembonia pn pkai scriptina...hehehe

  10. The Following User Says Thank You to Ataei For This Useful Post:

    creativcolor (11-09-2010)

  11. #9
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    6
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,244
    Thanked 1,020 Times in 383 Posts
    Downloads
    203
    Uploads
    235
    Quote Originally Posted by galaticos25 View Post
    sy sgt suke yg nie chopin script
    klu wt banting perkahwinan..
    slalu gak gune font nie
    nnt kalo saya nak kawin nnt tolong watkan banting guna font tu yerk..

    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    apak.. chopin pun cun gak... nanti nak try la design banner kawin guna font tu
    ccolor.. nnt watkan banner saya kawin nyer lak guna font tu ek.. ahak ahak..

  12. #10
    KuRtAzuandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SeattleWangsa
    Posts
    0
    My Mood
    Crappy
    Thanks
    308
    Thanked 689 Times in 255 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    15
    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    nnt kalo saya nak kawin nnt tolong watkan banting guna font tu yerk..

    ccolor.. nnt watkan banner saya kawin nyer lak guna font tu ek.. ahak ahak..
    AKu pun nak gak kalo aku nak kawin sekali lagi hahahahaha....

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts